Praktijktijden

De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00-12.00 uur en van 13.00-17.00 uur.

Wilt u een afspraak maken?
Bel dan: 043 - 457 12 67.

Spreekuur

De huisartsen doen dagelijks spreekuur in de ochtend vanaf 08.00u. 
Indien u denkt dezelfde dag nog op het spreekuur te moeten komen, gelieve dan vóór 10u contact met ons op te nemen. Voor afspraken op andere dagen, kunt u de praktijk de gehele dag bellen.

Reden van het consult

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en urgentie uw klachten. 

Wanneer u zaken liever onder vier ogen met uw huisarts wil bespreken, kunt u dit uiteraard aangeven.

Meer tijd nodig?

Een consult duurt ongeveer 10 minuten. Als u meerdere klachten wilt bespreken, kan in overleg met de assistente extra tijd worden ingepland. 

Kan ik zelf kiezen bij welke huisarts ik een afspraak krijg?

Bij het maken van een afspraak op het spreekuur mag u een voorkeur aangeven bij welke huisarts u graag terecht komt. Bij planbare zorg en lopende problemen zullen wij er zoveel mogelijk voor zorgen dat u bij de huisarts komt die hier reeds van op de hoogte is.

Bij afspraken die dezelfde dag nog nodig zijn, is het afhankelijk van de beschikbaarheid van de huisartsen bij wie u terecht komt.
 

Wat kost het mij als ik naar de huisarts ga?

Uw zorgverzekeraar vergoedt de zorg die u krijgt van uw huisarts. Telefoontjes, consulten en huisbezoeken gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Wel kan het zijn dat de huisarts extra onderzoek moet doen bijvoorbeeld bloedprikken of een röntgenfoto. Deze zorg valt wel onder uw eigen risico. Net als de geneesmiddelen die een huisarts voorschrijft.

Wilt u precies weten hoeveel u vergoed krijgt voor bijvoorbeeld medicijnen en bloedonderzoek? Dat kunt u het beste aan uw zorgverzekeraar vragen. Want het maakt veel uit welke zorgverzekering u heeft afgesloten.
 

Telefonische consulten

Voor eenvoudige vragen of uitslagen van onderzoeken, kunt u een afspraak maken voor het telefonisch spreekuur. De assistente noteert uw vraag en contactgegevens. De huisarts belt u dan rond een afgesproken tijd terug. 

De assistente kan eenvoudige vragen of problemen ook samen met u oplossen, eventueel na overleg met de huisarts. U kunt haar dan na 14:00u terugbellen voor het antwoord.
 

Huisbezoeken

De huisartsen leggen in de middagen huisbezoeken af.  
Wanneer u door ziekte niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kunt u vóór 10:00u contact opnemen met de praktijk om een huisbezoek aan te vragen. De assistente zal in dat geval uw klachten goed uitvragen, zodat de huisarts zich kan voorbereiden en de juiste zorg aan huis kan leveren. 
Gezien de onderzoeks- en behandelmogelijkheden op de praktijk beter zijn, zullen wij altijd vragen om indien mogelijk toch naar de praktijk te komen. 

Ontslagen na een ziekenhuisopname of bevalling?

Er worden dan niet altijd huisbezoeken afgelegd. Wanneer u behoefte heeft aan een huisbezoek, laat dat ons dan gerust weten.